Flagermus elsker også oralsex
Gik du og troede, at oralsex kun var mennesker forundt? Så kan du godt tro om igen, for flyvende hunde af hankøn giver altså hunnerne oralsex både før og efter parringen.

Det er før set, at flagermus giver hinanden oralsex, mens de parrer sig. Alt imens man troede, at det kun var hunnerne, der slikkede på hannens penis under akten, viser det sig at forholde sig lidt anderledes – i hvert fald hos de flyvende hunde (Pteropus giganteus), skriver LiveScience.

Blandt de flyvende hunde er det nemlig normalt, at også hannerne yder en oral indsats på hunnerne – både før og efter den egentlige parring. I videoen ovenfor kan du se, hvordan hele seancen forløber.

Læs også: Sex-fikserede fugle ældes hurtigst

Oralsex forlænger parringen

Der er flere ideer om, hvorfor hannerne egentlig slikker hunnerne. Et bud er, at forspillet er med til at ophidse hunnen inden parringen. Et andet bud er, at hannen fjerner rivaliserende hanners sperm og dermed øger sandsynligheden for, at det er hans egen sperm, der gør hunnen drægtig.

Hvis det er tilfældet, risikerer hannen måske også at fjerne sin egen sæd fra hunnen. Det kræver derfor observationer på nærmere hold at afgøre, om hannen fører tungen ind i hunnens vagina og fjerner spermen.

Læs også: Truet havskildpadde har kun én sexpartner

Det viste sig i studiet af de flyvende hunde, at jo længere forspillet varede, des længere var selve parringsakten. Det kan muligvis medføre en bedre mobilitet af hannens sperm, og dermed øge sandsynligheden for at hunnen bliver drægtig med ham.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud