Om forfatteren

Silas Marker

cand.mag i filosofi og forfatter

Silas Marker (f. 1994) er cand.mag. i filosofi. fra Københavns Universitet. Han er forfatter til bøgerne 'Os og dem: Identitetspolitiske akser, idéer og afsporede debatter' (Gyldendal 2019) og 'Folket' (Problema 2023) samt adskillige artikler om populisme, demokrati og identiteters betydning i politik.
Har har tidligere været forsker ved Københavns Universitet og skribent ved blandt andet Ræson. Arbejder som embedsmand i centraladministrationen.
Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, han har medvirket i her. 

Vincent F. Hendricks

Professor, dr. phil., PhD, leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS), Københavns Universitet

Vincent F. Hendricks er professor, dr. phil., PhD og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS), Københavns Universitet.
Hans forskningsområder indebærer blandt andet logik, formel indlæringsteori og informationsprocessering. 
Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, Vincent har medvirket i her. 
Læs mere om hans forskning, forskingspublikationer, øvrige populærformidling m.v. på hans profil på Københavns Universitet.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Tre måder, vi taler forbi hinanden i ‘krænkelsesdebatterne’

BOGOMTALE: Må man sige neger? Når vi diskuterer den slags, ender vi ofte i en skyttegravskrig, hvor de krænkelsesparate og deres modpart misforstår hinanden – og det er en skam.

krænkelse krænkelsesdebat racisme temafest

Måske bliver vi aldrig enige i debatten om 'krænkelseskultur', men det mindste vi kan gøre er at prøve at forstå modpartens synspunkter uden at forvrænge dem. (Foto: Screenshots fra Facebook)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts