Om forfatteren

Irene Petersen

Journalist

Jeg står for kommunikation, kurser og projekter på Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling.
Her arbejder vi med at udvikle den faglige formidling til gavn for Videnskab.dk’s redaktion men i høj grad også til gavn for forskningsmiljøerne i Danmark.
På vores kurser underviser vi forskere i at se de journalistiske vinkler i eget stof. Det er for mig en stor glæde, når forskerne selv opdager, hvor fantastisk mange spændende historier, selv de mest tørre emner kan gemme på.
Jeg er cand.mag. i historie og retorik fra Aarhus Universitet og har derudover tillægsuddannelsen i faglig formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Men vigtigst af alt har jeg arbejdet og lært om videnskab og journalistik på Videnskab.dk, siden jeg blev ansat som journalist i 2009. Jeg har skrevet nyheder om alt fra edderkopper til valgplakater og kemien i betonelementer men har nok personligt hang til det lidt mere finurlige stof fra kulturvidenskaberne.
Siden 2010 har jeg desuden været projektleder for nomineringer, læserafstemning og afvikling af prisoverrækkelse i forbindelse med Videnskab.dks læserpris til forskerne: 'Årets Danske Forskningsresultat'.

Oldtidens ski var til jagt og krig

Skiene blev opfundet engang i tidernes morgen og har haft mange forskellige udformninger siden da. Dansk skiforsker ser på fortidens ski med nutidens teknologiske briller.

Ski oprindelse oldtiden Norden Birkebeinere Haakon

Birkebeinerne på ski bringer prins Håkon (1204-1263) i sikkerhed i 1206. Håkon var uægte søn af kong Håkon 3. Sverresson og Inga fra Varteig, og drengen blev tidligt anerkendt af birkebeinerne som sønnesøn af kong Sverre og retmæssig arving til Norge, trods sin herkomst som frillesøn. Norge blev under Håkon en europæisk stormagt med voksende politisk indflydelse. Han huskes blandt andet som beskytter af videnskab og kunst. (Maleri af Knud Bergslien (1869)/ CC-0)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts