Den teknologiske udvikling har uden tvivl ændret måden, vi lærer og samarbejder på.
Læring og viden i det 21. århundrede er karakteriseret ved ustabilitet, forandring og en kommunikationsteknologi, der dramatisk skaber nye muligheder for netværksbaseret produktivitet.
Allan Alfred Birkegaard Hansted, der er Ph.d. studerende i videnskabsteori og filosofi på RUC og Novozymes, er begyndt at blogge om emnet her på Videnskab.dk.
Allan Alfred Birkegaard Hansted har sammen med sin samarbejdspartner (og hustru), Katja Carlsen, lavet et filmprojekt i Silicon Valley, San Francisco og Berkeley i Californien, hvor de har forsøgt at belyse, hvordan og hvorfor de nye teknologier og sociale medier i dag bliver brugt til at skubbe videnskabelse, lærings og forskningskulturer til nye grænser.
Ca. hver 14. dag vil der komme et nyt filmklip på bloggen med med førende tænkere og praktikere, der kan bidrage til forståelsen af den nye læringskultur. Disse individuelle filmklip ligger til grund for dokumentaren ”Collaboration - On the Edge of a new Paradigm,”
Du kan læse meget mere om det spændende projekt og se de dertilhørende filmklip i de to første indlæg: Står vi på kanten af en ny læringskultur? og Vidensdeling og videnskab i det 21. århundrede.
Mange andre gode blogs
Hvis du er sulten efter flere spændende historier, har vi her lavet en kort opsamling på nogle af de mest interessante blogindlæg, som har været på Videnskab.dk i den seneste tid:
Hvordan en hund fanger en frisbee
Har du nogensinde undret dig over hvordan en hund med stor præcision kan fange en frisbee? Hjerneforsker Jonas Kristoffer Lindeløv blogger om et nyt forskningsprojekt, der viser hvordan hunde følger en helt simpel strategi, hvor hjernen undgår at skulle lave avanceret analytisk arbejde.
Facebook gennemsøger brugernes data med ’Deep Learning’-algoritmer
Facebook er åbent i gang med at bruge nye teknikker til at gennemsøge brugernes væg-beskeder og lignende ved hjælp af ”Deep Learning”. Læs mere om sagen i dette spændende indlæg af Erik David Johnson.
Asger og det langtidsholdbare billedsprog
Retorikbloggeren Mette Møller analyserer Asger Aamunds talegaver i dokumentarserien “Asger og de langtidsledige” på DR2. Læs om hvordan Aamund med billedsprog gør sine pointer og argumentation mere overbevisende.
Her går det godt, send flere penge… Om hvordan duksen Danmark fedtede sig til flere Marshall-penge
Den amerikanske kongres havde i starten af 1950’erne afsat midler til at styrke det vesteuropæiske forsvar mod kommunismen. Fire lande, Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig blev især set som problembørn af den amerikanske administration. Læs koldkrigsbloggeren Sissel Bjerrum Fossats indlæg om hvordan det alligevel lykkedes Danmark at få en del af midlerne.
Mere end blot nedfrysning: opbevaring af prøver fra den dybe biosfære
Her kan du læse det seneste blogindlæg fra forskningstogtet i Østersøen ’ Expedition 347 Baltic Sea paleoenvironment’, der for første gang nogensinde borer flere hundrede meter dybt ned i havbunden af Østersøen med rent videnskabelige formål. Andrea Torti og Ian Marshall blogger fra ekspeditionen, og du kan både se nye og gamle indlæg på de to bloggeres profiler.