Pandemien satte for alvor skub i hjemmearbejde verden over, og muligheden for at arbejde hjemmefra ser ud til at være kommet for at blive.
Men der lader til at være en kønslig forskel på oplevelsen af hjemmearbejde, i hvert fald i Asien.
Det skriver Ohio State University i en pressemeddelelse.
Ifølge to studier publiceret i Personnel Psychology, som begge blev foretaget under pandemien, undersøgte forskere, hvordan 172 arbejdende par fra Kina og 60 arbejdende par fra Sydkorea oplevede at arbejde hjemmefra.
Parrene rapporterede over 14 arbejdsdage om status over hjemmearbejde og om den mængde af arbejds- og familieopgaver, de udførte hver især.
»Vi fandt ud af, at mænd og kvinder ikke har den samme oplevelse af at arbejde hjemmefra,« fortæller hovedforfatter, Jasmine Hu, professor i ledelse ved Ohio State University i USA, i pressemeddelelsen.
Resultaterne fra de to undersøgelser afslører, at både mænd og kvinder i et parforhold generelt udfører flere familierelaterede opgaver, når de arbejder hjemmefra.
De viser også, at manden gennemsnitligt udfører færre familierelaterede opgaver, når manden og kvinden begge arbejder hjemmefra, end når kvinden arbejder fra kontor eller et andet sted. Det omvendte var ikke tilfældet.
Selvom kvinderne i undersøgelserne ser ud til generelt at klare flest af de familierelaterede opgaver, rapporterer de alligevel om en højere grad af skyldfølelse over manglende husarbejde eller tid med familien, når de arbejder udefra.
»Der er stadig nogle kønsforskelle i, hvordan vi administrerer job og familieansvar,« forklarer Jasmine Hu i pressemeddelelsen.