Om forfatteren

Nao Takeuchi-Storm

forsker, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet

Stig Milan Thamsborg

professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Er der parasitter i min mad?

Ja, der kan gemme sig sygdomsfremkaldende parasitter i din mad. Og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, du skal holde øje med.

parasit parasitter mad Danmark Norden infektion kontamination parasitæg risiko klima

Parasitter som denne orm kan blandt andet gemme sig i rå fisk, men vores mad kan også være kontamineret med parasitæg, der kan overleve i både måneder og år, mens de venter på en vært. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts