Om forfatteren

Allan Linneberg

Forskingsleder, overlæge, professor, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Region Hovedstaden

Jeg blogger om nyheder indenfor sygdomsårsager og forebyggelse.
Jeg har en særlig interesse for overfølsomhedssygdomme, men alle sygdomme og forståelsen af deres forekomst og mekanismer interesserer mig.
Overlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed samt klinisk professor i epidemiologi ved Rigshospitalet og Københavns Universitet.
Jeg har arbejdet med epidemiologisk forskning siden 1996 og forsket i sygdomsårsager indenfor livsstil, miljø, genetik og andre biomarkører. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Allergi overfor kød – en historie om et sukkermolekyle, evolution og en lille flåt

ixodes_ricinus_skovflaat_flaat_tick

Den fortsatte undersøgelse konkluderede, at de kødallergiske reaktioner var forårsaget af allergisk reaktion imod sukkermolekylet alfa-gal, som patienterne var blevet allergiske imod efter bid fra flåterne. (Foto: Jørn Gabrielsen)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts