Allergi

Allergi er en overreaktion i kroppens immunsystem over for ellers normalt uskadelige stoffer. Man kan udvikle allergi over for blandt andet pollen, fødevarer og husdyr.

Immunforsvaret overreagerer

Kroppens immunsystem er ‘ansat til’ at forsvare dig mod angreb fra ubudne gæster, hvilket blandt andet kan være bakterier, parasitter og virus.

Når kroppen udvikler en allergi, kan man sige, at den tager fejl af dine normale omgivelser, idet kroppen pludselig danner antistoffer mod stoffer i dine omgivelser, som ellers ikke er skadelige. Allergener er navnet på de normalt uskadelige stoffer.

Du har større risiko for at udvikle allergi, hvis nogen i din familie har haft allergi eller har allergiske sygdomme. Man kan dog godt risikere at udvikle allergi, selvom ingen i ens familie lider af en allergi. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har allergi, kan du tage til lægen og få lavet en ‘priktest’ eller en blodprøve.

Læs mere om, hvorfor vi får allergi
Pige nyser

Sæd, sved og mad: Disse allergier vil du helst undgå

Snøft, snøft. Når det bliver forår, er der en stor del af danskerne, der oplever, at deres næser begynder at løbe, øjnene bliver ekstra fugtige, eller også bliver man fanget i et nyseanfald.

Ovenstående er symptomer på pollenallergi, men det er langtfra den eneste form for allergi, og nogle typer allergi må siges at være værre end andre.

6 sjældne allergier, du vil være fri for
Pige har udslæt på armen

Alle artikler om allergi: