Antallet af danskere, der bliver smittet med kønssygdomme, er steget markant i løbet af de sidste 15 år. Det mærkes tydeligt hos Klinik for kønssygdomme på Bispebjerg Hospital: Siden 1999 er antallet af årlige konsultationer steget fra 17.000 til 27.000. Det skriver hospitalet på deres hjemmeside.
Hvert år bliver flere tusinde danskere smittet med seksuelt overførte sygdomme. Klamydia er mest udbredt blandt heteroseksuelle. Og mænd, der har sex med mænd er mest udsat – de bliver oftere end andre smittet med alvorligere kønssygdomme som syfilis og HIV. Knap 300 mennesker i Danmark bliver testet positive for HIV årligt.
Leder af Klinik for kønssygdomme, afdelingslæge Helle Kielberg Larsen fortæller, at der er sket en markant stigning i kønssygdomme som klamydia og kønsvorter de sidste ti år. Klamydia er den mest udbredte bakterielle kønssygdom i Danmark. Sygdommen smitter ved ubeskyttet samleje og kan behandles med antibiotika, men mange af dem, der har sygdommen, mærker ikke nogen symptomer
»Da en stor del af dem, der har sygdomme, ikke mærker det, er der ikke så mange, der lader sig teste. Det er en vigtig grund til, at sygdommen er blevet så udbredt,« fortæller afdelingslægen.
Læs også på Videnskab.dk: Intimbarbering udrydder fladlus og Vildt fund: Bakterier lever dybt under havets bund