Ugens podcast: Har dyr menneskelige følelser?
Hvad skal vi lægge i en hunds logrende hale, en kats spinden og en kos ‘muh’? Vi undersøger det i denne uges podcast.
Har dyr menneskelige følelser

At dyr har følelser, vil enhver hunde- eller dyreejer nok være enig i. Men hvor mange af dyrenes følelser er nogle, som vi mennesker tillægger dem? (Foto: Shutterstock)

At dyr har følelser, vil enhver hunde- eller dyreejer nok være enig i. Men hvor mange af dyrenes følelser er nogle, som vi mennesker tillægger dem? (Foto: Shutterstock)

Da de økologiske landmænd i midten af april i år satte køerne på græs under den såkaldte ‘køernes festdag’, blev bondegårdsidyllen afbrudt af larmende protester.

Veganersammenslutningen Go Vegan var nemlig på barrikaderne, og deres budskab var klart: »Dyr har følelser!«

Vi ser nærmere på den sag og det omstridte spørgsmål i denne uges podcast på Videnskab.dk. 

Vores podcastredaktør, Jais Baggestrøm Koch, er blandt andet taget i Zoologisk Have for at snakke med Mads Frost Bertelsen, dyrlæge i Zoo og adjungeret professor på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet

»Jeg er en af dem, der holder lidt tilbage med at kalde det følelser. Menneskelige følelser er det i hvert fald ikke, men de har noget, som vi bedst kan beskrive som følelser,« fortæller han.

Der er også input fra Mickey Gjerris, lektor i bioetik på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, og Kia Ditlevsen, postdoc på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

VM-vinderen, aktiveringsproblemer og nyt om ‘Jydehaderen’

Vi runder naturligvis også nogle af de vigtigste historier fra Videnskab.dk i godt selskab med nyhedsredaktør, Jonas Salomonsen.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.