Hvem vinder VM? Kunstig intelligens har simuleret VM 100.000 gange for at finde svaret
Kilde: 
15 juni 2018

Spanien vinder VM!

Det er konklusionen bag et studie, hvor tyske og belgiske forskere har fået kunstig intelligens til at simulere VM 100.000 gange for at finde en sandsynlig vinder, skriver sciencealert.com. 

Forskerne har brugt en ordentlig bunke data, som de har parret med tre statistiske modeller for at finde et kompetent svar.

De har blandt andet set på tidligere slutrunder og for eksemplet fundet ud af, at antallet af Champions League-spillere på et hold - statistisk set - har været en afgørende faktor.

På den måde har de kunnet sammenligne og måle de forskellige holds styrker - igen: Statistisk set.

Udover at Spanien med 17,8 procents sandsynlighed vinder, kan man på baggrund af studiet konkludere, at det bliver meget, meget tæt løb.

Tyskland har nemlig ifølge beregningerne hele 17,1 procents sandsynlighed for at vinde, mens Brasilien og Frankrig har henholdsvis 12,3 og 11,2 procents chance for at vinde.

Danmarks chancer er minimale med 1,7 procents chance, hvilket dog giver en ret pæn 12. plads ud af i alt 32 hold. Og så er der endda 59 procents sandsynlighed for en dansk ottendedelsfinale og 26,1 procents chance for en dansk kvartfinale. 

Saudi Arabien, der tabte 5-0 til Rusland i åbningskampen i går, har ifølge studiet 0 procents chance for at vinde.

Studiet er endnu ikke er udgivet i et videnskabeligt tidsskrift og har derfor endnu ikke været gennem den såkaldte peer review-proces, hvor andre forskere kvalitetstjekker det.

De 10 største favoritter til VM-titlen ifølge forskerne fra Technische Universitat Dortmund og the Technical University of Munich i Tyskland samt det belgiske Ghent University. (Foto: arXiv.org)

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.