Om forfatteren

Aage Kristian Olsen Alstrup

dr.med.vet, Specialdyrlæge, ph.d., PET-centret ved Aarhus Universitetshospital

Aage Kristian Olsen Alstrup er dr.med.vet, specialdyrlæge og har en ph.d. i dyreforsøg.
Siden 2002 har han arbejdet med forsøgsdyr (særligt grise) på PET-centret ved Aarhus Universitetshospital.
Han forsker også i hvaler og zoodyr.
 
 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Markant færre forsøgsdyr i dag end for 10 år siden

Igennem det seneste årti er forbruget af forsøgsdyr i Danmark reduceret med over 100.000 forsøgsdyr til 242.000 i 2013. Faldet skyldes formentlig bedre designede forsøg og udvikling af alternativer til dyreforsøg, men også finanskrisen og omprioriteringer i forskningen kan spille ind.

Statistikken fra Dyreforsøgstilsynet viser, at faldet i forbrug af forsøgsdyr er ret jævnt fordelt på dyrearter – det er altså ikke sådan, at nogle forsøgsdyr er gået af mode. (Foto: Jason Snyder / Flickr)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts