Hunde-quiz: Hvad ved du om vovser?
Hvorfor spiser din firbenede ven græs og lort, og er hunden mere klimavenlig end katten?
quiz om hunde hundequiz hvad ved du

Du elsker vufferen, men hvad ved du egentlig om den? Test dig selv i Videnskab.dks store hundequiz. Du kan eventuelt have Fido med på låret. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Du elsker vufferen, men hvad ved du egentlig om den? Test dig selv i Videnskab.dks store hundequiz. Du kan eventuelt have Fido med på låret. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

En hund har fire poter, én på hver sit ben. Indimellem sidder halen fast og logrer, ifølge Shubidua. Og den er jo god nok.

Men hvad ved du ellers om de firbenede vuffere?

Vi har samlet forskningsresultater og forskeres udtalelser om danskernes yndlingskæledyr sammen til en lille quiz.

Her ser vi både helt tilbage til hundenes ophav for mange tusinde år siden, da de trak menneskene over isen, til i dag, hvor enkelte af dem bor i tasker og er iklædt designertøj. 

Inden du kaster dig selv ud på dybt vand uden at kunne hundesvømme, skal du vide, du kan finde alle Videnskab.dk's artikler om hunde på temasiden her. Svarene i quizzen er forskningsbaserede og findes i artiklerne. 

Du kan altid teste dig selv i Danmarks klogeste quizzer. Dem har vi lavet rigtig mange af efterhånden. Dem finder du her.

God fornøjelse!

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk