I sidste uge kunne vi berette, at EU-klimatjenesten Copernicus Climate Change Service var kommet frem til, at juli 2019 var den varmeste måned, som nogensinde var blevet målt.
Dog var det i så tæt løb med juli og august i 2016, at det var svært at sige med sikkerhed.
Men ifølge The Washington Post har både Berkeley Earth og amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) istemt sig målingerne - og nu ser det altså ud som om, at der ikke længere er noget at rafle om.
Dette års juli var hele 0,95 grader varmere end det forrige århundredes gennemsnitlige juli, ifølge NOAA, som også oplyser, at ni ud af ti af de varmeste juli-måneder, som nogensinde er registreret, er målt siden 2005.
LÆS OGSÅ: Bliver »vildere og vildere«: Indlandsisen smelter 6 gange hurtigere end i 80'erne
Den varme juli, som bød på hedebølger over hele den nordlige halvkugle, gik særligt hårdt ud over Indlandsisen på Grønland.
Varmen satte gang i voldsomme afsmeltninger af isen, hvilket medførte, at 12,5 milliarder ton is smeltede på et enkelt døgn. Det er den største mængde, som nogensinde er smeltet på en dag, siden man gik i gang med at observere Indlandsisen i 1950.
Ifølge The Washington Post er de ekstreme varmerekorder særligt overraskende set i lyset af, at El Niño-vejrfænomenet, som ofte bærer en stor del af ansvaret, når der bliver slået varmerekorder om sommeren, ikke har været særligt udpræget i år.
LÆS OGSÅ: Simpel visualisering af den globale opvarmning efterlader ikke meget plads til tvivl
LÆS OGSÅ: Forskere forudså klimaforandringerne for 40 år siden med stor præcision
jsj