I 2020 blev der i Sibiriens absurde kulde og permafrost fundet en fuldstændig velbevaret, mumificeret bjørn. Spekulationerne om, hvilken art bjørnen tilhørte, gik hurtigt i gang.
Og nu kan forskere fra North-Eastern Federel University i Jakutsk, Rusland, fastslå, at de ramte særdeles langt fra skiven i første omgang. Det, de troede var en uddød hulebjørn, der levede for 22.000 år siden, er i virkeligheden en brunbjørn, som levede for 3.600 år siden.
Det skriver Live Science.
Forskere har nu foretaget en fuld obduktion af bjørnen, som stadig havde hele sin pels, tænder, næse, klør og indre organer.

Det var ikke kun arten, de blev klogere på efter obduktionen. De fandt også ud af, at det var en hun-brunbjørn, der var 1,6 meter høj og vejede 78 kilo, hvilket får dem til at anslå, at den var omkring 2-3 år, da den døde.
Det er altså temmelig langt fra den hulebjørn med en højde på 3,5 meter og en vægt på 1.500 kilo, de troede, de havde fundet til at begynde med.
Bjørnens krop er så uberørt og velbevaret, at de endda kunne se, hvad menuen stod på for 3.600 år siden. I bjørnens mave fandt de nemlig rester fra ukendte planter og fra fugle i form af fuglefjer.
Forskerne fik også frigivet hjernen fra kraniet, som de håber på at kunne undersøge nærmere i fremtiden.