Om forfatteren

Inge Grønvall Revsbech

Forsker i fysiologi, ph.d. fra Bioscience, Aarhus Universitet

Jeg er forsker og videnskabsformidler.
Jeg har en ph.d. i dyrs fysiologi fra Bioscience, Aarhus Universitet og har, inklusive en post doc, i alt nydt 8 år med forskning i fysiologien bag blandt andet dyrs vintersøvn.
Jeg har også 'Tillægsuddannelsen i Faglig Formidling' fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og har været i praktik hos Politiken Viden, hos DR's videnskabssektion DR Viden og hos Videnskab.dk.
Hos Videnskab.dk har jeg hjulpet andre forskere med egen videnskabsformidling på Forskerzonen, jeg har selv skrevet som forsker, og jeg har også skrevet nogle journalistiske artikler.
I øjeblikket arbejder jeg som freelance videnskabsjournalist, og er vild med det.
Læs mere og kontakt mig gerne, på min LinkedIn profil.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Bjørnens tarmbakterier gør den fed på den sunde måde

Bjørnen spiser i ét væk i løbet af sommeren. Alligevel døjer den ikke med de overvægtssygdomme, vi kender fra mennesker. Så hvad kan vi lære af en naturens mester i sund fedme?

Illustration af en bjørn om sommeren med én tarmflora og samme bjørn i hi om vinteren med helt andre tarmbakterier

Bjørnens tarmbakterier ændrer sig med sæsonen. (Illustration: Bäckhed et al. / Cell Reports)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts