Om forfatteren

Jakob Vinther

Seniorlektor, University of Bristol England

Jakob Vinther er uddannet cand.scient. i Geologi og Zoologi. Han er uddannet Ph.D. på Yale University på afdelingen for palæontologi.
Sammen med sine amerikanske kolleger på Yale University har Jakob Vinther gjort en vigtig opdagelse.
Ved hjælp af et såkaldt elektronmikroskop, som kan se overfladestrukturer helt ned i nanostørrelse, har Jakob Vinther og forskerne studeret fossilet af en 47 millioner år gammel fuglefjer, der er fundet i område nær den tyske by Darmstadt.
Som palæontolog har Jakob Vinther specialiseret sig i hvirvelløse dyr. Han arbejder med mikroRNA, der hjælper til at forstå evolutionen. Ved at undersøge de små molekyler kan man rekonstruere dyrs evolution.
Denne viden kan f.eks. være gavnlig, når det kommer til at helbrede visse kræftformer. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Er parallel evolution bevis på Guds eksistens?

homologi_parallel_udvikling_evolution_konvergens_vinger_flagermus

Flagermusens vinger ligner fuglens fordi det er aerodynamisk. Det er ikke tilfældigt, at flagermus flyver med forlemmerne og ikke med vinger, der voksede ud af ryggen, som hos insekter. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts