Om forfatteren

Henry Nielsen

Lektor emeritus ved Center for Videnskabsstudier, Aarhus Universitet.

Henry har både før og efter sin pensionering i 2007 forsket bredt i den videnskabelige og teknologiske udvikling efter 1880, men med særligt fokus på atomenergiens udvikling siden 1945. I øjeblikket er hans hovedinteresse at afdække, hvordan mange malere gennem de sidste 200 år har hentet inspiration til nogle af deres bedste værker i samtidens teknologi. Det gælder blandt andre Edward Hopper, der var optaget af toget som udtryk for det moderne livs mange modsætninger.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Atomenergi – da menneskeheden blev i stand til at udslette sig selv

Bomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945 indvarslede atomalderen og herefter fulgte et atomart rustningskapløb og en konkurrence om udvikling af fredelige atomreaktorer.

Efter 2. Verdenskrig forsøgte FN at finde en løsning på atomproblemet. Desværre viste det sig hurtigt, at USA’s og Sovjetunionens forslag til international kontrol med atomenergien var uforenelige. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts