Valg: Giv os konkrete eksempler!
Vi vælgere har brug for nogle flere konkrete eksempler og lidt mindre abstrakt snak fra de politikere, vi skal vælge om en uge. Retoriker giver bud på, hvordan vi kunne blive klogere i valgkampen.

TV 2 trak den politiske duel ud i ekstremerne, da tv-stationen for nylig afholdt en sportskamp på point mellem "rød og blå blok". (Screendump fra TV 2)

TV 2 trak den politiske duel ud i ekstremerne, da tv-stationen for nylig afholdt en sportskamp på point mellem "rød og blå blok". (Screendump fra TV 2)

»Arbejdsløsheden er steget voldsomt, derfor er det vigtigt, at vi fremrykker de offentlige investeringer nu.«

»Vi skal ikke fremrykke de offentlige investeringer, for det er uansvarlig økonomisk politik.«
Politikerne debattere ivrigt i dueller på radio og tv og i landets aviser. Men hvad taler de egentlig om?
Videnskab.dk's retorikblogger Tanja Juul Christiansen efterlyser forklaringer, som almindelige vælgere kan forholde sig til.
»Begreber som genopretningspakker, tilbagetrækningsreformer og offentlige investeringer er praktiske. Man kan undgå at tale om ubehageligheder som afskaffelsen af efterlønnen. Man kan spare tid. Og man kan spare på alle de detaljer, »som man måske ikke har på plads endnu.«
»Problemet er bare, at man samtidig risikerer at skyde alle de vælgere fra sig, som man netop gerne vil have i tale; alle dem, som endnu er i tvivl – ikke blot om, hvad de vil stemme, men om de overhovedet vil stemme. Og det er ærgerligt.«
Læs hendes bud på, hvordan debatten kunne blive langt bedre i blogindlægget Politikerlingo og mediecirkus - hvorfor kommer I ikke bare med et eksempel?

Andre indsigtsfulde valgblogs på Videnskab.dk

Også andre af Videnskab.dk's dygtige bloggere har kastet sig over valget for at gøre dig lidt klogere midt i tiden, hvor vi bliver bombarderet med mere eller mindre lødig information.
Ph.d. Steffen Dalsgaard tager virakken omkring TV 2's 'håndboldkamp' mellem politikerne under kærlig behandling i indlægget Mediedemokrati.
Ph.d.-stipendiat og politikblogger Asmus Leth Olsen løfter i sit indlæg Politiske Decimaler sløret for oversete detaljer, der er så vigtige, at de afgør politiske beslutninger, mens lektor Heidi Philipsen fra Syddansk Universitet stiller skarpt på valgkampen på i sociale medier.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om den 'sure' skildpadde her.