Om forfatteren

Carsten Fogh Nielsen

Adjunkt, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet

Filosofi henter inspiration fra mødet med verden og menneskers liv med og mod hinanden.
Den har betydning for vores forestillinger, liv og samfund og bør derfor hverken ophøjes eller indespærres, men tværtimod deles med og formidles til de mennesker, som den udgår fra og retter sig mod.
Mine primære forskningsområder er moralfilosofi, etisk dannelse, moralpsykologi, den tyske idealisme og, måske lidt overraskende, tegneserier og populærkultur.
Men jeg interesserer mig generelt for næsten alle sider af filosofien, på tværs af traditioner og discipliner. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Torturbøddel? Vi har alle, hvad jobbet kræver…

tortur_milgram_eksperiment_etik_filosofi_den_bitre_ende_graenser

I Milgrams oprindelige eksperiment deltog forsøgspersonerne ikke i et TV-show, men troede derimod at de var del af et forsøg, der skulle kortlægge, hvorledes straf påvirker indlæringsprocessen. Derudover var Milgrams eksperiment meget lig det franske forsøg. (Foto: Colourbox)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts