Om forfatteren

Asbjørn Goul Andersen

ph.d.-stipendiat i økonomi ved Frischsenteret i Oslo

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Sverige følger sin helt egen corona-strategi – men hvor længe?

KOMMENTAR: Sveriges corona-strategi har større sundhedsmæssige, menneskelige og økonomiske omkostninger end ventet. Derfor er det formentlig kun et spørgsmål om tid, før svenskerne sadler om og igen slutter sig til Europa.

Covid-19_Sverige_corona_smitte_strategi_test_inddæmning

Mens Sverige har fulgt en strategi med kontrolleret smitte, har resten af Europa for længst forladt idéen og i stedet valgt at bekæmpe epidemien – med stor succes. Dermed er Sverige blevet isoleret i Europa, og det øger det politiske pres for et kursskifte. (Foto: Shutterstock)

Annonce: