Stor konference om videnskabsjournalistik kommer til København

Annonce:

Forskere har en stærk tradition for at mødes til faglige konferencer for at blive opdateret på deres fag, debattere teorier og uenigheder og møde andre, der beskæftiger sig med det samme.

Men hvad gør videnskabsjournalister og de kommunikationsmedarbejdere, der til dagligt arbejder med at formidle forskernes resultater og bringe debatten ud i samfundet?

Jo, de holder da også konferencer. I år i form af Bringing Science Forward, som bliver afholdt i København 26.-30. juni.

LÆS OGSÅ: Forskningsformidling skal ud af de tørre tidsskrifter

Over fem dage vil journalister og eksperter i kommunikation dele deres viden og erfaringer med at fortælle om forskning og videnskab på måder, der gør det interessant og relevant for andre end forskerne selv.

Læs mere på konferencens hjemmeside ecsj2017.com.

Det er Danske Videnskabsjournalister og den europæiske paraplyorganisation EUSJA, der arrangerer konferencen. I den forbindelse udtaler formand Jens Degett:

Annonce:

»Konferencen er en enestående mulighed for at opdatere sin faglighed som formidler og netværke med de førende videnskabsjournalister i Europa og resten af verden. Her kan journalister og kommunikatører få ny inspiration og blive præsenteret for nye praktiske redskaber.«

LÆS OGSÅ: Tegneserier kan også formidle videnskab

Tre temaer vil have særlig opmærksomhed på konferencen:

  1. New media/videnskab på sociale medier: De digitale kommunikationskanaler giver nye udfordringer, men også interessante nye muligheder for at fortælle om videnskab og forskning samt at involvere offentligheden.
  2. Klima-journalistik: Hvordan formidler man et vigtigt, men meget kompliceret emne, som ovenikøbet (desværre) får mange til instinktivt at gabe?
  3. Ansvarlig journalistik: Hvordan forholder vi os bedst til en tid, hvor fake news er blevet new normal, og hvor videnskab nogle gange bliver bragt som reklame for et bestemt forskningsresultat frem for at blive undersøgt kritisk og debatteret?

LÆS OGSÅ: Quiz: Bliver du snydt af fake news?

Konferencens formål er at præsentere ny viden om medieforbrug samt inspirere og introducere nye værktøjer til videnskabsformidling. Blandt talerne finder man:

  • James Painter, leder af Journalism Fellowship Programme hos Reuters Institute for Study of Journalism på Oxford University. Han har tidligere arbejdet for BBC World Service og har især arbejdet med klimaforandringer og medier.
  • Shawn Otto, videnskabsjournalist og forfatter. Har siden 2008 organiseret videnskabsdebatter mellem demokraternes og republikanernes præsidentkandidater I USA. Shawn Otto har i årevis arbejdet for at få politikerne til debattere de store videnskabelige spørgsmål og på at få journalister til at gøre et bedre stykke arbejde med at dække videnskab.
  • Connie Hedegaard, journalist og politiker. EU-kommissær for klima 2009-2014. I dag formand for den internationale miljøfond KR Foundation. Connie Hedegaard vil lede en debat blandt redaktører på større internationale medier om klimajournalistik.
  • Lawrence Krauss, amerikansk-canadisk fysiker og astronom. Har arbejdet med at formidle populærvidenskabeligt og blandt andet skrevet for The New York Times. Krauss vil holde hovedtalen til konferencens afslutningsfest på Christiania, arrangeret af Science & Cocktails.

Der er rabat på tilmelding indtil 15. maj 2017. Tilmelding sker på konferencens hjemmeside, hvor du også kan se de forskellige prisklasser.

LÆS OGSÅ: Forskere har ikke pligt til at formidle – forskning ER formidling

Annonce:

jo

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts