Test: Bliver du snydt af falske videnskabsnyheder?
Der florer adskillige falske vidensnyheder på de sociale medier. Kan du udpege den falske nyhed blandt to rigtige nyheder fra 2016 i Videnskab.dk’s Fake News-test?
fake news falske nyheder skeptisk quiz

Du kan få et praj om, hvor mange falske historier og rygter der slipper igennem dit filter, hvis du tager Videnskab.dk's Fake News-quiz. (Foto: Shutterstock)

Du kan få et praj om, hvor mange falske historier og rygter der slipper igennem dit filter, hvis du tager Videnskab.dk's Fake News-quiz. (Foto: Shutterstock)

Fake News findes ikke kun inden for politik og kriminalitet.

Således bød 2016 også på adskillige falske videnskabsnyheder, der især var gode til at sprede sig på Facebook, Twitter og igennem e-mails.

Men er du én af dem, der har svært ved at skelne de vildledende overskrifter fra sandfærdig forskning? Eller er du tværtimod en knivskarp skeptiker, der øjeblikkelig gennemskuer, om en historie er sand?

Det kan du få et praj om, hvis du tager Videnskab.dk’s test om Fake News.

Kan du spotte den falske historie?

Testen er delt op i otte spørgsmål, hver med tre forskellige svarmuligheder. For hvert spørgsmål skal du markere den historie, som du mener har den højeste sandsynlighed for at være falsk.

Testen her giver dig ikke hele historien bag hver videnskabsnyhed, og dermed har du ikke helt lige så gode chancer for at gætte rigtigt, som hvis du selv læste artiklerne.

Til gengæld kan du bruge resultatet som et fingerpeg om, hvor meget der kan slippe igennem dit kritiske filter, hvis du helt undlader at tjekke baggrunden for de historier, du kan finde på for eksempel Facebook - og andre sociale medier.

Er du mobilbruger, kan du med fordel åbne testen i et nyt vindue.

God fornøjelse!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: