Stem nu: Her er de 10 nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017
Startskuddet til Videnskab.dk’s årlige læserafstemning er fyret af. Stem nu, og giv forskerne det skulderklap, de fortjener.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Et lille klik og du har givet forskerne årets måske bedste high five.

Her på Videnskab.dk har vi nemlig sat gang i vores læserafstemning Årets Danske Forskningsresultat 2017, og du skal være med.

Stem på et eller flere af de ti nominerede forskningsresultater nedenfor.

Du kan læse om resultaterne i linksene, og du kan stemme én gang på hvert forskningsresultat.

Afstemningen løber frem til og med 2. januar 2018. Vinderen vil blive udråbt i samme uge.

De ti nominerede i afstemningen er udvalgt af Videnskab.dk’s redaktion blandt 55 indstillede resultater.

Flest indstillinger er kommet fra sundhedsvidenskabelige og naturvidenskabelige fag, mens der kun er kommet fire indstillinger fra samfunds- og humaniora-fagene. Det er vi ærgerlige over på redaktionen, da vi ønsker at dække videnskaben bredt.

Men vi er stolte og glade for at kunne præsentere de meget flotte, tankevækkende og afgørende forskningsresultater nedenfor.

Første nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der sætter den raske danskers arvemasse på formel. (Video: Videnskab.dk)

Andet nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 peger på, hvorfor debatten om indvandrere ofte er præget af meget stærke følelser. (Video: Videnskab.dk)

Det tredje nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har fundet ud af at fjerne giftstoffer fra sennepsplanten. (Video: Videnskab.dk)

Fjerde nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der viser, at guld, uran og platin bliver skabt i sammenstød mellem neutronstjerner. (Video: Videnskab.dk)

I det femte forskningsresultat har danske forskere sammenlignet de to mest brugte typer medicin til børn med psykose. (Video: Videnskab.dk)

Ingen ved præcist, hvornår livet på Jorden opstod, men danske forskere mener at have fundet det tidligste tegn på liv, Jorden kender til. (Video: Videnskab.dk)

Lavtuddannede har mindre chance end højtuddannede for at overleve blodkræft, viser dansk forskning. (Video: Videnskab.dk)

Det ottende nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har vist, at Grønland vokser i takt med den globale opvarmning. (Video: Videnskab.dk)

Planteforædlere skal fremelske mindre egoistiske træk i afgrøder for at få et større samlet udbytte. (Video: Videnskab.dk)

Det tiende forskningsresultat handler undersøisk ålegræs, der har en overordentlig god evne til at lejre kulstof og dermed holde CO2-udslippet på et minimum. (Video: Videnskab.dk)

Vi er stolte og glade for at kunne præsentere de meget flotte, tankevækkende og afgørende forskningsresultater, som du kan se i de ti videoer her. 

Kryds af lige nu i afstemningsmodulet nedenfor videoerne.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker