Stem nu: Her er de 10 nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017
Startskuddet til Videnskab.dk’s årlige læserafstemning er fyret af. Stem nu, og giv forskerne det skulderklap, de fortjener.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Et lille klik og du har givet forskerne årets måske bedste high five.

Her på Videnskab.dk har vi nemlig sat gang i vores læserafstemning Årets Danske Forskningsresultat 2017, og du skal være med.

Stem på et eller flere af de ti nominerede forskningsresultater nedenfor.

Du kan læse om resultaterne i linksene, og du kan stemme én gang på hvert forskningsresultat.

Afstemningen løber frem til og med 2. januar 2018. Vinderen vil blive udråbt i samme uge.

De ti nominerede i afstemningen er udvalgt af Videnskab.dk’s redaktion blandt 55 indstillede resultater.

Flest indstillinger er kommet fra sundhedsvidenskabelige og naturvidenskabelige fag, mens der kun er kommet fire indstillinger fra samfunds- og humaniora-fagene. Det er vi ærgerlige over på redaktionen, da vi ønsker at dække videnskaben bredt.

Men vi er stolte og glade for at kunne præsentere de meget flotte, tankevækkende og afgørende forskningsresultater nedenfor.

Første nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der sætter den raske danskers arvemasse på formel. (Video: Videnskab.dk)

Andet nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 peger på, hvorfor debatten om indvandrere ofte er præget af meget stærke følelser. (Video: Videnskab.dk)

Det tredje nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har fundet ud af at fjerne giftstoffer fra sennepsplanten. (Video: Videnskab.dk)

Fjerde nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der viser, at guld, uran og platin bliver skabt i sammenstød mellem neutronstjerner. (Video: Videnskab.dk)

I det femte forskningsresultat har danske forskere sammenlignet de to mest brugte typer medicin til børn med psykose. (Video: Videnskab.dk)

Ingen ved præcist, hvornår livet på Jorden opstod, men danske forskere mener at have fundet det tidligste tegn på liv, Jorden kender til. (Video: Videnskab.dk)

Lavtuddannede har mindre chance end højtuddannede for at overleve blodkræft, viser dansk forskning. (Video: Videnskab.dk)

Det ottende nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har vist, at Grønland vokser i takt med den globale opvarmning. (Video: Videnskab.dk)

Planteforædlere skal fremelske mindre egoistiske træk i afgrøder for at få et større samlet udbytte. (Video: Videnskab.dk)

Det tiende forskningsresultat handler undersøisk ålegræs, der har en overordentlig god evne til at lejre kulstof og dermed holde CO2-udslippet på et minimum. (Video: Videnskab.dk)

Vi er stolte og glade for at kunne præsentere de meget flotte, tankevækkende og afgørende forskningsresultater, som du kan se i de ti videoer her. 

Kryds af lige nu i afstemningsmodulet nedenfor videoerne.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker