Om forfatteren

Peter Lodberg

professor MSO, Institut for Kultur og Samfund

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Et sted mellem tro og viden

TÆNKEPAUSER: Mange ateister mener, at tro og videnskab er hinandens absolutte modsætninger. Det skal de selvfølgelig have lov til at tro. Men måske er det snarere et spørgsmål om, at tro og videnskab kan svare på vidt forskellige spørgsmål. Og at ingen delene besidder det endelige svar på tilværelsens gåder.

Hvis biologer og fysikere forsøger at give svar på, hvad livets mening er, vover de sig ind i en helt anden arena. Pludselig arbejder de ikke længere inden for en naturvidenskabelig disciplin, men har gjort deres fag til en ideologi, dvs. en livsforklaring. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts