Aarhus Universitets rektor bliver ny formand for Videnskab.dk’s Advisory Board
Videnskab.dk’s Advisory Board består af fremtrædende medlemmer fra den danske forskningsverden samt industri og medier.
Videnskab.dk Advisory Board ny formand rektor Brian Bech Nielsen Aarhus Universitet

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, lægger vægt på betydningen af forskningsformidling for samfundet. (Foto: Lars Kruse/ AU Foto)

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, lægger vægt på betydningen af forskningsformidling for samfundet. (Foto: Lars Kruse/ AU Foto)

I forbindelse med årsskiftet sker der udskiftninger i Videnskab.dk’s Advisory Board.

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, træder ind som ny formand for Videnskab.dk’s rådgivende organ.

Han afløser Syddansk Universitets rektor, Henrik Øregaard Dam, der har siddet for bordenden siden etableringen af Advisory Board’et for fem år siden, men som nu har valgt at træde ud for at give plads til nye ideer og hellige sig andre opgaver.

»Vigtigt at få viden om forskning formidlet til befolkningen«

Brian Bech Nielsen, som blev udnævnt til rektor for Aarhus Universitet i 2013, lægger vægt på betydningen for samfundet af forskningsformidling – et felt Aarhus Universitet har stærke traditioner for at arbejde målrettet med.

»Det er helt grundlæggende vigtigt at få viden om forskning formidlet til befolkningen. Videnskaben bidrager med fakta, der kvalificerer vores diskussioner, og god formidling styrker opbakningen til den helt nødvendige forskning, der skal sikre vores fremtid,« siger Brian Bech Nielsen, der har en baggrund som fysiker. 

»Hos os har vi stærk fokus på forskningsformidling med tiltag som vores store offentlige foredrag om naturvidenskab og de nyskabende ’Tænkepauser’ bøger. Videnskab.dk yder et vigtigt bidrag til den brede formidling, især til de unge, og derfor er jeg glad for at træde ind her.«

Brian Bech Nielsens engagement i at ruste de unge bedst muligt afspejler sig blandt andet i, at han er medlem af bestyrelsen for Holstebro Gymnasium og HF.

Yderligere to udskiftninger

Ud over formandsposten sker der udskiftninger på yderligere to pladser i Videnskab.dk's Advisory Board.

  • Bestyrelsesformanden for Danmarks Frie Forskningsfond, Peter Munk Christiansen, professor og leder af Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, udtræder i forbindelse med, at hans formandsperiode for DFF udløber ved årsskiftet.
  • David Dreyer Lassen, professor i økonomi og leder af Center for Social Data Science (SODAS) ved Københavns Universitet, griber stafetten som ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, og han har sagt ja til at fortsætte relationen til Videnskab.dk og træde ind her.

Ifølge David Dreyer Lassen styrker videnskabsformidling vores samfundsdebat og tilliden til forskningen som en grundlæggende katalysator i et moderne velfærdssamfund.

»Videnskab.dk er en vigtig platform for vidneskabsformidlingen i Danmark – både for forskere, som får en stemme, og for aktører som Danmarks Frie Forskningsfond, som har et stærkt fokus på at formidle den excellente forskning og diskutere dens rammer,« siger David Dreyer Lassen og tilføjer: 

»Vi oplever en stigende appetit på at høre om den forskning, Danmarks Frie Forskningsfond igangsætter. Det er positivt, og det kan vi sammen understøtte fremadrettet. Derfor er jeg rigtig glad for at indtræde i Videnskab.dk’s Advisory Board.«

»Vigtigt for Videnskab.dk, at vi har stærke repræsentanter«

Endelig udløser et rektorskift på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor Videnskab.dk har sin institutionelle forankring, også en udskiftning i Advisory Board. DMJX’ rektor, Jens Otto Kjær Hansen, udtræder som følge af, at hans åremålsansættelse udløber. DMJX’ nye rektor, Trine Nielsen, indtræder i hans sted.

Hos Videnskab.dk giver chefredaktør Vibeke Hjortlund udtryk for stor glæde over, at nye stærke kræfter kommer om bord.

»Det er meget vigtigt for Videnskab.dk, at vi har stærke repræsentanter for vores vigtigste interessenter med i Advisory Board’et, hvis rådgivning og bistand er en uvurderlig støtte til vores arbejde. Derfor er jeg taknemmelig over fortsat at have en universitetsrektor for bordenden og for engagementet fra både Danmarks Frie Forskningsfond og vores egen institution, DMJX.«

Videnskab.dk’s Advisory Board

De øvrige medlemmer af Videnskab.dk’s Advisory Board er følgende:

  • Jette Rygaard Poulsen, bestyrelsesmedlem i Danske Gymnasier og rektor på Vesthimmerlands Gymnasium og HF
  • Maja Horst, institutleder på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, forsker i forskningsformidling, tidl. modtager af Forskningskommunikationsprisen
  • Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent i Dansk Industri
  • Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv 
  • Arne Steinmark, mediekonsulent, medlem af bestyrelsen for Fagbladet Folkeskolen samt Landbrugsmedierne

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.