Baggrund

Videnskab.dk udspringer af 'Tænketanken vedrørende forståelse for forskning', nedsat af tidligere videnskabsminister Helge Sander med henblik på at øge interessen for forskning i det danske samfund.

Sitet blev lanceret i 2008, og inspiration er blandt andet hentet hos det norske medie forskning.no, som i dag er en af Videnskab.dk's faste samarbejdspartnere.

Uafhængigt medie

Videnskab.dk bringer hver dag gratis artikler og andet kvalitetsindhold, som er researchet og produceret af sitets uafhængige redaktion.

I tillæg til nyheds- og featureartikler fra redaktionen byder Videnskab.dk på:

Sammen med vores norske partner, forskning.no, udgiver Videnskab.dk det engelsksprogede medie ScienceNordic, hvor indhold fra Videnskab.dk bringes i en oversat udgave til et internationalt publikum. 

Publicistiske principper

Videnskab.dk drives efter publicistiske principper og er anerkendt som et troværdigt nyhedsmedie i det danske samfund.

I 2010 blev Videnskab.dk hyldet som 'bedste nye publicistiske initiativ' med henvisning til kvalitetsjournalistik og effektiv videnformidling af Foreningen af Danske Interaktive Medier.

I 2018 modtog Videnskab.dk medieprisen 'Anders Bordings specialpris' for »at få unge til at interessere sig for forskning og for gennem 10 år at have bidraget til at højne niveauet for videnskabsjournalistik i Danmark«.

Videnskab.dk er tillige blandt de mest citerede specialmedier i Danmark.

Brugere

Videnskab.dk skriver om forskning i et let og levende sprog uden at gå på kompromis med substansen. 

Videnskab.dk henvender sig til alle, men har særligt fokus på de unge, og sitets indhold benyttes ofte som inspiration til undervisningen i gymnasieskolerne og folkeskolens udskoling.

Omkring en fjerdedel af de besøgende på Videnskab.dk er studerende.

Udover den unge målgruppe bliver Videnskab.dk også i høj grad besøgt af forskere, journalister og undervisere samt naturligvis af de mange, der bare er nysgerrige, videbegærlige og fascinerede af videnskabens verden.

Primo 2017 besøgtes Videnskab.dk månedligt af omkring 900.000 unikke brugere, der tegnede sig for op mod 2,5 mio. sidevisninger.

Videnskab.dk ligger i Top 30 over de mest besøgte danske websites ifølge Dansk Online Index, som udarbejdes af Gallup.

Organisering

Videnskab.dk’s redaktion har hjemme i Valby og består af 10 ansatte samt journalistpraktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere.

Videnskab.dk har sit økonomiske fundament i en årlig finanslovbevilling på 4 mio. kr. gennem Styrelsen for Forskning og Innovation.

Derudover støttes Videnskab.dk økonomisk af bl.a. Det Frie Forskningsråd, Innovationsfonden, Kulturministeriet og TrygFonden, og der udøves indtægtsdækket virksomhed, eksempelvis ved salg af kurser i forskningsformidling for forskere.

Organisatorisk er Videnskab.dk institutionelt forankret hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.