Amerikansk forskning viser sammenhæng mellem en ulykkelig barndom og hjerteproblemer senere i livet, skriver JP.dk.
Hvis et barn i syvårs-alderen viser tegn på at være ulykkeligt, har barnet markant større risiko for at udvikle hjerteproblemer som voksen, viser ny forskning.
Forskerne fra bl.a. Harvard University har undersøgt i alt 377 voksne, der som syvårige deltog i forskning omkring deres følelsesmæssige velvære.
Forskerne sammenholdt dataene fra børn, der viste tegn på at have følelsesmæssige problemer, f.eks. at de nemt blev vrede og frustrerede, med deres sundhedsdata som voksne.
Resultatet viste, at især kvinder men også mænd virker til at have en større risiko for at få hjerteproblemer som voksne, hvis de har haft følelsesmæssige problemer i barndommen, skriver britiske BBC i følge JP.dk.
Forskernes resultat var, at 31 pct. flere af de ulykkelige piger havde hjerteproblemer som midaldrende i forhold til de piger, der i barndommen ikke havde vist tegn på problemer.For drengene gjaldt dette 17 pct.
Resultaterne er korrigerede for andre faktorer, der kan tænkes at påvirke udviklingen af hjerteproblemer.
Forskningen antyder også, at børn med gode opmærksomhedsevner og andre positive egenskaber har en mindre risiko for at få hjerteproblemer senere i livet – denne tendens er dog svagere end sammenhængen mellem en ulykkelig barndom og hjerteproblemer.
Læs også på Videnskab.dk: