Strækker penis lidt længere
Penis kan blive længere uden operation, fremgår det af en undersøgelse i tidsskriftet ’British Journal of Urology International’. Men det kræver en dedikeret indsats.

Det kan faktisk lade sig gøre at få en længere penis uden kosmetiske operationer - det kræver blot en meget dedikeret indsats. (Foto: Shutterstock)

Det kan faktisk lade sig gøre at få en længere penis uden kosmetiske operationer - det kræver blot en meget dedikeret indsats. (Foto: Shutterstock)

Hvis du føler, at en centimeter eller to er afgørende for selvværd og kønsliv, er dette ikke umuligt at opnå.

Det antyder en undersøgelse af effekterne af en type penisforlænger, udført af et team af italienske forskere fra universitetet i Torino.

En penisforlænger er en indretning, som består af plastikringe og metalstænger, som kan justeres således, at længden mellem penisroden og penishovedet strækkes.

Der findes mange tilbud på markedet men kun få undersøgelser af, om de faktisk holder, hvad de lover.

Italienske forskere har nu kigget på et af produkterne, den spanskproducerede 'Andro-Penis', og fundet frem til, at den gav en gennemsnitlig forøgelse af længden på penis med 1,7 cm hos en forsøgsgruppe.

Længden blev kun målt i ikke-erigeret tilstand, og det er ikke klart, om deltagerne fik nogen forøgelse af længden på erigeret penis. Deltagerne rapporterede imidlertid at være generelt tilfredse med resultatet.

Stærk motivation

Det kræver stærk motivation at forlænge manddommen. De 16, som deltog i den italienske undersøgelse, brugte indretningen fire til fem timer dagligt i hele seks måneder. Der er ikke rapporteret om nogen bivirkninger, med undtagelse af forbigående misfarvning og en mand, som afbrød forsøget på grund af smerter.

Produktet bruges ikke i erigeret tilstand og fungerer i princippet på samme måde som andre teknikker til at forlænge kropsdele. Jo mere man trækker, jo mere ændrer kroppen sig.

Producenterne supplerer gerne egen reklame med undersøgelser, de selv har gennemført, men der foreligger få uafhængige undersøgelser. Artiklen, som nu er på tryk, skulle være den første, som er publiceret i et videnskabeligt tidsskrift angående dette emne.

Havde været opereret

Læger sætter en grænse på fire cm for, hvad der regnes som en reel, og ikke indbildt, kort penis, og kun én af deltagerne lå under dette. Flere af deltagerne havde gennemgået operationer af andre grunde tidligere - så udvalget er næppe repræsentativt for almindelige mænd.

Forskerne målte længde af penis hos deltagerne før og efter forsøget på to måder - i slap og udstrakt tilstand. Slap tilstand betyder, at penis hænger lige ned, mens udstrakt tilstand beregnes ved at strække penis maksimalt ud og måle.

Gennemsnitlig længde blandt forsøgspersonerne før undersøgelsen var 7,1 cm (slap tilstand) og 9,6 cm (udstrakt). Efter forsøget var gennemsnitslængden forøget med 2,3 cm (slap) og 1,7 cm (udstrakt). Der var næsten ingen ændring i tykkelse.

Bedre end kirurgi

Forskerne fastslår at effekten var mindre, end producenten antyder i en af sine markedsundersøgelser, men at det er yderst vellykket, sammenlignet med de ofte dårlige resultater af kirurgi. Effekten var fortsat til stede seks måneder efter, at forsøget var afsluttet.

Overlæge Per Lundmo fra urologisk sektion ved St. Olavs hospital i Norge stiller sig tvivlende over for, om det at forlænge penis på denne måde har nogen anden funktion end den kosmetiske.

På den anden side er der få bivirkninger.

»Man kan ikke fraråde nogen at forsøge dette, hvis man vil have en penis, som tilsyneladende er større, men man har ikke bevist, at den funktionelle længde forøges,« siger han.

'Sauna-kosmetik'

Lundmo siger, at det er vanskeligt at måle ændringer i erigeret penis nøjagtig - uden brug af kemisk fremkaldt erektion, og at dette antageligvis er årsag til, at undersøgelsen ikke har det med.

Overlægen, som har mere end tyve års erfaring, siger, at flertallet af mænd, som ønsker større penis, er normalt udstyret fra naturens side og karakteriserer behovet som 'sauna-kosmetik' - ønsket om at se bedre ud i saunaen.

Samtidig slår han fast, at en sådan selvbehandling er langt at foretrække frem for penisforlængelse gennem kirurgiske indgreb. Kirurgiske indgreb er ofte ikke vellykkede, kan give store komplikationer, og er i det hele taget ikke anerkendt i det gode medicinske selskab.

»Selv i USA, som er verdens førende inden for kosmetisk kirurgi, kan man blive sparket ud af urologforeningen for det,« siger Lundmo.

© forskning.no. Oversat af Johnny Oreskov

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.