Så meget koster svært overvægtige samfundet
Kilde: 
06 februar 2017

Svær overvægt har omkostninger. For den enkelte, der kan risikere skader og sygdomme på grund af de ekstra kilo. Men også for samfundet.

En ny undersøgelse fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA) viser, hvor meget omkostningerne stiger i takt med BMI'et, skriver Novo Nordisk og Medtronic i en pressemeddelelse. 

Undersøgelsens foreløbige resultater peger på, at når en person har et BMI over 30, stiger samfundsomkostningerne med tre procent for hvert BMI-point.

»Undersøgelsen viser, at en person med et BMI på mellem 35 og 40 i gennemsnit har sundheds- og plejeomkostninger for 32.000 kr. om året. For denne gruppe koster hvert nyt BMI-point yderligere ca. 1.000 kr. om året,« forklarer Jakob Kjellberg, som er professor i sundhedsøkonomi og programleder for sundhed i KORA, i pressemeddelelsen.

Resultaterne fortæller os, at der både er folkesundhedsmæssige og økonomiske grunde til at hjælpe svært overvægtige, mener Jakob Kjellberg.

»Resultatet fortæller os, at hvert BMI-point tæller i behandlingen af svært overvægtige, og at der er et betydeligt økonomisk potentiale ved at hjælpe personer med et BMI over 30 med at tabe sig og holde en stabil vægt, fordi det er til gavn for både den enkelte og samfundet,« siger han i pressemeddelelsen.

En normalvægtig har et BMI på 18,5-25. Et BMI på 25-30 kaldes overvægtige, mens et BMI over 30 deles ind i forskellige grader af fedme.

sbl

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.