Om forfatteren

Ida Eriksen

Journalist

Jeg er journaliststuderende fra RUC og i praktik hos videnskab.dk i et år frem.
Jeg har tidligere arbejdet på bladet 'Hallo' i Holbæk, hvor jeg skrev om det lokale kulturliv i byen.
Herefter har jeg prøvet den hurtige nyhedsproduktion i en minipraktik hos bt.dk.
Mit andet fag på RUC er Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg har opnået indsigt i emner som etnicitet, køn og magtstrukturer i samfundet.
Jeg er interesseret i at formidle videnskabelige emner på spændende og læsevenlige måder, og belyse de væsentlige tendenser i samfundet.

Johanne Uhrenholt Kusnitzoff

Journalist

Jeg er biologinørden. Jeg holder af al videnskab, men foretrækker at skrive om planter, celler, sære dyr, økosystemer, miljø og i virkeligheden alt, hvad der er levende og gerne lidt mærkeligt.
Jeg er journalistpraktikant, og er i gang med at uddanne mig til fuldblods videnskabsjournalist på Roskilde Universitet. Der har jeg to sideløbende fag, så samtidig med Journalistikken studerer jeg også Miljøbiologi, og har derfor tilbragt en del tid iført waders i diverse danske vandløb.
Det har givet et glimrende indblik i forskningens verden, og især lysten til at dele alt det sjove med Videnskab.dk's læsere. 
 
 
 
 

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Send dit spørgsmål til: sv@videnskab.dk

Hvad er hormonforstyrrende stoffer?

Vi hører tit, at vi skal undgå hormonforstyrrende stoffer i vores hverdag, men hvad er hormonforstyrrende stoffer overhovedet, hvordan virker de, og hvor bange skal vi egentlig være for dem?

hvad er hormonforstyrrende stoffer skepsis er det farligt dyreforsøg test på mennesker

Stoffer, som kan forstyrre vores hormoner, møder vi mange steder i vores hverdag. Lige nu er danske forskere særligt bekymrede for UV-filtret B3, som findes i solcreme, men også ofte i stof, maling og andre ting, som skal modstå sollys. (Foto: Shutterstock)   

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts