Har du styr på vaginaen?
Hvad siger videnskaben om det kvindelige kønsorgan? Kom ud af busken, og test dig selv!
vaginaquiz videnskab tissekone vagina

Mænd er døde for den. Kvinder er flyttet sammen alt for tidligt på grund af den, siger Nicolas Cage i Netflix-serien 'A History of Swear Words'. Tør du wrestle med Videnskab.dk på viden om det kvindelige kønsorgan? (Foto: Shutterstock)

Mænd er døde for den. Kvinder er flyttet sammen alt for tidligt på grund af den, siger Nicolas Cage i Netflix-serien 'A History of Swear Words'. Tør du wrestle med Videnskab.dk på viden om det kvindelige kønsorgan? (Foto: Shutterstock)

Dit allerførste møde med livet var din mors. 

Ud af den dumpede du, formodentlig på et sygehus her i landet. Årene er gået, og nu er du så havnet her. Foran Videnskab.dks Store Vagina-quiz. Velkommen til!

Nu skal vi teste, hvad du har samlet op om livsporten, fra du blev født og indtil nu.

Ved du for eksempel, hvad pointen med den kvindelige orgasme er? Hvornår p-pillen blev opfundet? Eller vibratoren for den sags skyld? 

Det kvindelige køn er traditionelt blevet underbelyst i forskningen. Men heldigvis er vi ved at komme godt efter det. På baggrund af de bedste artikler produceret her på platformen har vi stykket en quiz sammen med fakta, der er værd at vide om kvinders reproduktive organer.

Så hold på hat, briller og trusser! Således udrustede træder vi nu sammen ind i livets hule...

Hvis din nysgerrighed bliver helt tændt, skal du selvfølgelig ikke snydes for vores populære penis-quiz. Den finder du her

Du kan også prøve kræfter med vores andre videnskabelige quizzer her eller sætte dig mere ind i videnskaben bag lagengymnastikken gennem vores mere eller mindre højpandede artikler om sex. Dem finder du her

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.