Har du styr på vaginaen?
Hvad siger videnskaben om det kvindelige kønsorgan? Kom ud af busken, og test dig selv!
vaginaquiz videnskab tissekone vagina

Mænd er døde for den. Kvinder er flyttet sammen alt for tidligt på grund af den, siger Nicolas Cage i Netflix-serien 'A History of Swear Words'. Tør du wrestle med Videnskab.dk på viden om det kvindelige kønsorgan? (Foto: Shutterstock)

Mænd er døde for den. Kvinder er flyttet sammen alt for tidligt på grund af den, siger Nicolas Cage i Netflix-serien 'A History of Swear Words'. Tør du wrestle med Videnskab.dk på viden om det kvindelige kønsorgan? (Foto: Shutterstock)

Dit allerførste møde med livet var din mors. 

Ud af den dumpede du, formodentlig på et sygehus her i landet. Årene er gået, og nu er du så havnet her. Foran Videnskab.dks Store Vagina-quiz. Velkommen til!

Nu skal vi teste, hvad du har samlet op om livsporten, fra du blev født og indtil nu.

Ved du for eksempel, hvad pointen med den kvindelige orgasme er? Hvornår p-pillen blev opfundet? Eller vibratoren for den sags skyld? 

Det kvindelige køn er traditionelt blevet underbelyst i forskningen. Men heldigvis er vi ved at komme godt efter det. På baggrund af de bedste artikler produceret her på platformen har vi stykket en quiz sammen med fakta, der er værd at vide om kvinders reproduktive organer.

Så hold på hat, briller og trusser! Således udrustede træder vi nu sammen ind i livets hule...

Hvis din nysgerrighed bliver helt tændt, skal du selvfølgelig ikke snydes for vores populære penis-quiz. Den finder du her

Du kan også prøve kræfter med vores andre videnskabelige quizzer her eller sætte dig mere ind i videnskaben bag lagengymnastikken gennem vores mere eller mindre højpandede artikler om sex. Dem finder du her

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk