Annonceinfo

Sådan bliver du rig uden at kopiere Stein Bagger

Hvad skal man gøre, hvis man drømmer om at tjene millioner af kroner på sin egen virksomhed? To forskere giver guldtip til eventyrere, der vil undgå at lave en ’Stein Bagger’.

'Den skyldige bygning': IT Factory i Gentofte var kulisse for Stein Baggers skuespil over for forretningspartnere rundt om i verden og tilsyneladende også over for de to andre bestyrelsesmedlemmer, Asger Jensby og Henning Børgersen. (Foto: Rasmus Lind, Villabyerne)

Årets største nyhed har uden tvivl været krakket i virksomheden IT Factory, som ellers var blevet udråbt til en sensationel stor forretningssucces.

Gennem de seneste uger er det blevet afsløret, at direktør Stein Bagger har svindlet med et beløb, der formentlig er større end en milliard kroner.

I dag sluttede direktørens flugt over plankeværket, da han blev transporteret fra USA til et dansk fængsel. Forude venter en retssag om bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed.

Nyheden om svindlen i IT Factory har ramt forretningsverdenen med samme styrke, som en dopingnyhed rammer sportsverdenen, når tidligere stjerner som løberen Ben Johnson eller cykelrytteren Bjarne Riis står frem og fortæller om deres misbrug på toppen af karrieren.

Hvad gør ærlige mennesker?

Spørgsmålet er, om man kan blive rigtig stor uden af snyde? Hvad skal man for eksempel gøre, hvis man som ung gerne vil tjene millioner på at lave sin egen virksomhed uden at svindle og bedrage?

Vi har bedt om guldkorn fra nogle af Danmarks førende forskere inden for innovation og forretningsudvikling:

Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Han giver tre gode råd til, hvordan man skaber en virksomhed med succes.

Henrik Herlau, lektor, ph.d. og leder af Center for Innovation og Entrepreneurship på Copenhagen Business School i København. Han giver et konkret tip til, hvordan man kan score kassen med en ny idé.

Kære Martin, du skal klikke

Kære Martin, du skal klikke på forskernes navne sidst i artiklen. De er aktive links videre til de to underartikler. De bedste hilsner, Thomas Hoffmann

Hvor er de gyldne tips?

Hvor er de gyldne tips?

Log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Seneste fra Kultur & Samfund

 • 18. april 1864: En hårsbred fra døden

  Man har lov til at være heldig, men når kuglerne fyger om ørerne på én, er det også nødvendigt. Der findes beretninger om soldater, som reddede livet på de mest utrolige måder, til trods for at de blev ramt af et velrettet skud eller af en granatsplint.
  Bringes i samarbejde med Tidsskriftet Skalk
 • Derfor giver Pharrells musik dig lyst til at danse

  Trommerytmer, der efterlader plads til dansetrinene, giver størst nydelse og lyst til dans, viser ny dansk forskning. Men hvad er det egentligt for noget musik, der får os op af sæderne?
 • Findes der ultimative sandheder?

  TÆNKEPAUSER: Vi kan finde sandheden mange steder og i vidt forskellige former. Men sandheden om naturvidenskabens sandheder er sandelig noget helt særligt.
Annonceinfo
Aktuel Naturvidenskab

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Annonceinfo