Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Ny billedteknik ser cellerne lyse

Celler i farver: Virker membranerne i kroppens celler ikke som de skal, bliver vi syge – nu kan en ny billedteknik afsløre membranernes styrker og svagheder.

Billedet viser flourescerende lys fra seks forskellige membraner, hvoraf de fleste stammer fra griselunger. Det gælder blandt andet den grønne i midten af øverste række: De lysende områder på overfladen består af en blanding af fedtstofferne POPC (palmitoyl-oleoyl phosphatidylcholin), DPPC (dipalmitoyl phosphatidylcholin) og 28 pct. kolesterol. Diameteren på en fedtstof-boble er ca. 32 μm. (Foto: Luis Bartolli, SDU)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts