Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens
Kilde: 
07 november 2016

Det er svært at snakke om intelligent liv andre steder i Rummet, uden at tankerne automatisk falder på, hvordan vi kan undersøge det.

For findes såkaldte aliens overhovedet. I så fald, så hvor? Og hvordan kan vi komme i kontakt med dem?

Ifølge den internationalt anerkendte fysiker Stephen Hawking bør vi dog helt stoppe med at undersøge og opsøge aliens. At tage kontakt til fremmede advancerede civilisationer kan nemlig udgøre en stor risiko for menneskeligheden og Jorden, argumenterer han, ifølge ScienceAlert. 

LÆS OGSÅ: Stephen Hawking og 1.000 andre forskere vil forbyde intelligente krigsrobotter

Stephen Hawkings advarsel stammer fra en ny online fim med titlen 'Stephen Hawking's Favourite Places', som viser den berømte ALS-ramte forsker i et rumskib på vej til sine yndlingssteder i Universet. 

»Efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg blevet mere overbevist end nogensinde om, at vi ikke er alene. Efter at have spekuleret over det i en livstid, vil jeg hjælpe med at lede en ny, global indsats for at finde ud af det,« siger Stephen Hawking i filmen.

Den omtalte alienjagt foregår gennem projektet 'the Breakthrough Listen', som er et ambitiøst forsøg på at finde intelligent liv i Universitet ved at skanne de nærmeste stjerner for radiosignaler, skriver sciencealert.com. Den russiske rigmand Yuri Milner har indskudt 100 millioner dollars i projektet. 

Men trods Stephen Hawkings ekstraordinære forsøg på at finde intelligent liv i Universitet, er han altså en af de mest ligefremme kritikere af rent faktisk at forsøge at kommunikere med aliens. Det skyldes, at en fremmed aliencivilisation måske vil se menneskeligheden som underlegen og perfekt at overvinde.

Stephen Hawking sammenligner det med Colombus' opdagelse af Amerika, som ifølge Hawking »ikke endte så godt.« 

Filmen 'Stephen Hawking's Favourite Places' kan ses på CuriosityStream.

LÆS OGSÅ: Stephen Hawking støtter rejse til Alfa Centauri

LÆS OGSÅ: Sensation: Beboelig planet fundet hos Solens nabo

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.