Rumfartøj tager billede af Jorden og Månen fra 114 millioner kilometers afstand
asteroide bennu billeder

På billedet her ses både asteroiden Bennu, Jorden og Månen. Hvad, der er hvad, får du svar på i artiklen herunder. (Foto: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Space)

Kilde: 
09 januar 2019

NASA-rumfartøjet Osiris Rex, der har til formål at tage billeder af asteroiden Bennu, tog 19. december et cool snapshot af Jorden og Månen.

Det fremgår af AP News og Osiris Rex-missionens hjemmeside.

På billedet ses i øverste højre hjørne Bennu – den store lysende kugle, og nederst i venstre hjørne ses Jorden som en lille lysende kugle. Lige til højre for Jorden kan du se Månen som en lille, hvid prik.

Selvom Bennu er en lille asteroide, virker den stor, fordi fotoet er taget af Osiris Rex fra en afstand på blot 43 kilometer, hvorimod Jorden er 114 millioner kilometer væk på billedet.

Osiris Rex er det første fartøj til at cirkulere om så lille en asteroide og fra så tæt en afstand.

Næste år skal rumfartøjet forsøge at indsamle prøver fra Bennu, der blandt andet er rig på kulstof, før Osiris Rex igen vender tilbage til Jorden i 2023.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.