Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Nye billeder: DART rammer Dimorphos

De første billeder af sammenstødet mellem NASA-rumsonden DART og den lille måne Dimorphos, taget af den italienske rumsonde LICIA, er landet på Jorden.

DART rammer didymos set fra rumsonden LICIA

Den italienske rumsonde LICIA, der har fulgt DART på vej mod sin mission, har allerede sendt de første billeder af sammenstødet hjem til Jorden. Den lille tågeklat øverst i billedet er Dimorphos set et par minutter efter nedslaget, der hvirvlede store støvmasser op. Den store klode nederst er Didymos, som Dimorphos kredser om. I højre hjørne er det Videnskab.dk's faste astroskribenter, Helle og Henrik Stub. (Foto: ASI / NASA)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts