I 2017 opdagede en gruppe nordlysjægere en ny slags lys på himlen i Canada ved en tilfældighed, og i mangel på bedre gav de fænomenet navnet ‘Steve’.
Nu har en gruppe forskere kigget nærmere på lyset, og de har samtidig fundet på en bedre ‘forklaring’ til navnet.
Det skriver New York Times.
På Videnskab.dk har vi i en tidligere artikel forklaret, hvordan nordlysjægerne fandt på navnet med inspiration fra animationsfilmen ‘Over Hækken’, hvor filmens dyr ser en hæk, som de ikke ved, hvad er, og den kalder de ‘Steve’.
Det navn har forskerne ikke valgt at bytte ud med et mere videnskabeligt. I stedet har de fundet på et navn, som Steve kan være en forkortelse for: Strong Thermal Emission Velocity Enhancement.

Det ‘nye’ nordlys ligner en del af det ‘almindelige’ nordlys, men fremstår som en lilla, kraftligt lysende stribe på himlen.
For at undersøge det nærmere har forskere blandt andet kigget på data fra en række ESA-satelitter. Herfra har de fundet frem til, at Steve er en strimmel af ioniseret gas, der er lige så varm som Jordens kerne.
\ Læs mere
Ifølge forskerne har Steve meget tilfælles med et andet fænomen kaldet S.A.I.D., hvor ioner bevæger sig hurtigt fra øst til vest, tættere på Ækvator end nordlys.
»S.A.I.D. er noget, vi kender til, og de er blevet studeret i 40 år. Men de har aldrig set ud på denne måde,« siger Elizabeth A. MacDonald, der er rumfysiker hos NASA, og som har ledet forskningsholdet, til New York Times.
Studiet er publiceret i Science Advances.