Siden teleskopet sidste år blev driftsklar, har opdagelserne stået i kø.
Det seneste fund består af fire af de fjerneste galakser nogensinde observeret, og en af dem menes at være formet kun 320 millioner år efter Big Bang, da universet endnu var spæd.
Det skriver Phys.org.
\ Læs også
I to studier, begge udgivet i tidsskriftet Nature Astronomy, kalder astronomerne bag fundet for »utvetydigt.«
Når lys fra de fjerneste galakser når Jorden, er det blevet strakt af udvidelsen af universet og derfor blevet forskudt til den infrarøde del af lysspektret.
James Webb-teleskopet har en hidtil uset evne til at opfange infrarødt lys, hvilket muliggør at spotte aldrig før observerede galakser.
De fire galakser er dateret fra mellem 300 til 500 millioner år efter Big Bang, det vil sige fra dengang, hvor universet kun var to procent af dets nuværende alder.
Pieter van Dokkum, som er astronom ved Yale University, kommenterer i Nature Astronomy på teleskopets seneste fund og beskriver det som et »teknisk tour de force.«
»Universets ydre grænse rykker sig næsten hver måned,« siger han og fortsætter: »Nu er der kun 300 millioner år af universets historie, som endnu ikke er udforsket, mellem disse galakser og Big Bang,« forklarer van Dokkum.
Teleskopet har observeret mulige galakser endnu tættere på Big Bang, men de er endnu ikke bekræftet.
aeh