Historisk kvindelig rummission afblæst af NASA: Der er ikke nok rumdragter i medium

Annonce:

Det var en historisk markering på flere planer, da NASA i begyndelsen af marts i år annoncerede, at man havde planlagt en rumvandring, der skulles gennemføres udelukkende af kvindelige astronauter.

Nu er det historiske islæt ved missionen forduftet på grund af problemer med at fremstille nok rumdragter i den rigtige størrelse, skriver NASA i en pressemeddelelse.

Den oprindelige plan var, at de to kvindelige astronauter Anne McClain og Christina Koch, der befinder sig på Den Internationale Rumstation, ISS, 29. marts skulle bevæge sig uden for rumstationens trygge vægge og gennemføre en rumvandring,

LÆS OGSÅ: 665 dage i rummet: Kvindelig astronaut slår rekord

Her skulle de blandt andet lave udvendigt arbejde på rumfartøjer, gennemføre videnskabelige forsøg, teste nyt udstyr eller reparere satellitter.

Anne McClain, der har været på rumstationen i længst tid, har på sin seneste rumvandring 22. marts fundet ud af, at en rumdragt i medium passer hende bedst.

Det er dog den samme størrelse som Christina Koch, der ankom til rumstationen 14. marts, bruger. På rumstationen er der kun en rumdragt i medium, og man kan ikke nå at fremstille en ny inden den planlagte rumvandring 29. marts.

Annonce:

Derfor bliver det Christina Koch, der gennemfører den meget omtalte rumvandring, i selskab med astronauten Nick Hauge.

LÆS OGSÅ: Sådan får vi flere kvindelige topforskere

LÆS OGSÅ: Sandsynlighedsregning: Kvinder burde få mange flere Nobelpriser

fghs

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts