665 dage i rummet: Kvindelig astronaut slår rekord
Kilde: 
04 september 2017

Den amerikanske astronaut Peggy Whitson vendte lørdag hjem fra en mission til Den Internationale Rumstation (ISS) med flere rekorder i bagagen. 

Det skriver NPR.org.

For det første er hun nu den kvinde, der har opholdt sig længst tid i rummet: 665 dage i alt. Desuden er hun den første kvinde, der har ledet rumstationen to gange, hun er den ældste kvinde, der har rejst i rummet (hun er 57 år), og hun har rekorden for flest rumvandringer blandt kvinder – ti i alt.

Derfor har Peggy Whitson, der er uddannet biokemiker, nu fået tilnavnet 'American Space Ninja'. 

Sammen med sin medastronaut Jack Fisher har hun brugt den seneste mission på at lave forsøg, der skal give svar på, hvorfor mange astronauter får problemer med synet, når de opholder sig længe i rummet.

Missionen blev sandsynligvis Peggy Whitsons sidste, men hun håber ifølge NPR.org, at hun kan fortsætte med at arbejde for NASA's rumprogram. Ifølge nyhedssitet glæder hun sig til toiletter med træk og slip og pizza, men der er også ting, hun vil savne:

»Jeg kommer til at savne at se den fortryllende fredelige jord fra det synspunkt. Resten af mit liv vil mine øjne spejde efter Jordens kurve i horisonten,« lyder det fra Peggy Whitson ifølge NPR.org

Det er ikke svært at forstå, når man ser nedenstående tweet: 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.