Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Europa: Forsøg ingen landing der…

I romanen 2010 af Arthur C. Clarke modtager Jorden fra en højere intelligens et budskab om Jupiters måner. Budskabet lyder ganske simpelt »Alle disse kloder er Jeres – undtagen Europa. Forsøg ingen landing der.« Formålet var at beskytte det liv, som i romanen fandtes i havet under det kilometertykke isdække på Europa.

Europa Clipper bliver en stor rumsonde på størrelse med en bus. For at spare penge bliver den udstyret med solpaneler i stedet for Plutonium generatorer – men det skaber det problem, at solceller ikke tåler stærk stråling ret godt. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts