KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Biocider som for eksempel desinfektionsmidler bliver blandt andet brugt til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier på hospitaler og i fødevareproduktionen.
I en ny ph.d.-afhandling har forskeren Maria Amalie Seier-Petersen fra DTU Fødevareinstituttet undersøgt, om brugen af biocider kan medvirke til, at bakterier udvikler modstandsdygtighed – resistens – over for antibiotika.
Data fra undersøgelsen viser ifølge en pressemeddelelse fra DTU, at »visse biocider har potentiale til at bidrage til udvikling og spredning af antibiotikaresistens i bakterier.«
I pressemeddelelsen understreges det, at der er behov for yderligere forskning på området.
Biocider er en betegnelse for kemiske stoffer, der er beregnet til at bekæmpe skadedyr, bakterier og svampe med mere.
Læs også:
MRSA: Forskere er på sporet af antibiotikaresistens
Tolerante bakterier får antibiotika til at fejle
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb