Om forfatteren

Andreas Hougaard Laustsen

Professor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Andreas Hougaard Laustsen er professor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin på Danmarks Tekniske Universitet. Andreas beskæftiger sig blandt andet med henholdsvis udviklingen af biokatalysatorer til fermentering af finkemikalier og med at udvikle modgift mod slangebid.

Se forskningsprofil

Emil Priess Nielsen

Stud.htx

Jonas Arnold Jürgensen

M.Sc. i Molekylær Biomedicin, Entrepreneur in residence i Center for Antibody Technologies på Danmarks Tekniske Universitet og medstifter af VenomAid Diagnostics

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kan man dø af at spise slangegift?

Western-helten John Wayne løj for os, da han på film viste, at man ved slangebid kan snitte i huden og suge giften ud. For hvad sker der egentlig, hvis du kommer til at spise slangegift?

horned viper snake  slangegift tricks slanger

Det bedste, man kan gøre, hvis man bliver bidt af en slange, er at holde pulsen nede og søge læge. Men det betyder ikke nødvendigvis, at man dør af at indtage slangegift, hvis man forsøger sig med det gamle spejdertrick. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts