Nu er verdens smukkeste naturbilleder kåret
Det naturhistoriske museum i England har sammen med BBC udnævnt dette års absolut flotteste naturbilleder. Her kan du se et udvalg af vinderbillederne.

Fotografernes Oscar-uddeling, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011, er netop færdig, og det betyder, at verdens absolut flotteste naturbilleder er blevet kåret.

Videnskab.dk har fået lov at bringe syv af vinderne i de forskellige kategorier til årets naturfoto i konkurrencen, der er arrangeret af Natural History Museum og BBC Wildlife Magazine i fællesskab.

Arrangørerne kalder selv konkurrencen for ’verdens flotteste naturfoto’, og det er tydeligt at se på billedernes kvalitet, at det er fotografer, der har ofret sig for det helt rigtige motiv.

For eksempel har en af vinderne siddet i fire dage på nøjagtig det samme sted for at ramme det helt rigtige øjeblik, hvor en brun bjørn fanger sin laks i Katmai National Park in Alaska. En anden har risikeret sit liv, da han hoppede ned i vandet sammen med en kæmpemæssig isbjørn, som pludselig fik øje på ham. Du kan læse mere og se alle de flotte billeder i billedgalleriet herover.

Vinderne er fundet blandt i alt 67 billeder. Den helt store vinder, konkurrencens overordnede vinder af verdens flotteste naturfoto 2011, bliver offentliggjort fredag.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.