Nu er verdens smukkeste naturbilleder kåret
Det naturhistoriske museum i England har sammen med BBC udnævnt dette års absolut flotteste naturbilleder. Her kan du se et udvalg af vinderbillederne.

Fotografernes Oscar-uddeling, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011, er netop færdig, og det betyder, at verdens absolut flotteste naturbilleder er blevet kåret.

Videnskab.dk har fået lov at bringe syv af vinderne i de forskellige kategorier til årets naturfoto i konkurrencen, der er arrangeret af Natural History Museum og BBC Wildlife Magazine i fællesskab.

Arrangørerne kalder selv konkurrencen for ’verdens flotteste naturfoto’, og det er tydeligt at se på billedernes kvalitet, at det er fotografer, der har ofret sig for det helt rigtige motiv.

For eksempel har en af vinderne siddet i fire dage på nøjagtig det samme sted for at ramme det helt rigtige øjeblik, hvor en brun bjørn fanger sin laks i Katmai National Park in Alaska. En anden har risikeret sit liv, da han hoppede ned i vandet sammen med en kæmpemæssig isbjørn, som pludselig fik øje på ham. Du kan læse mere og se alle de flotte billeder i billedgalleriet herover.

Vinderne er fundet blandt i alt 67 billeder. Den helt store vinder, konkurrencens overordnede vinder af verdens flotteste naturfoto 2011, bliver offentliggjort fredag.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk