Se tegnefilm om videnskabsteori
Videnskabsteori er en svær nød at knække - og forstå. Men sådan behøver det ikke at være. Videnskab.dk har lavet en overskuelig video-guide, der hjælper dig - og dine elever med at forstå videnskabsteoriens grundlæggende begreber.

Se link til tegnefilmene i oversigten forneden.
 

Se link til tegnefilmene i oversigten forneden.
 

Videnskabsteori er et komplekst begreb, der ofte forbindes med snørklet filosofi og langhårede begreber.

Men faktisk behøver din hjerne slet ikke at brænde sammen. Videnskabsteori er nemlig både spændende og vigtig, hvis vi skal forstå, hvordan videnskaben fungerer i praksis.

I en række af korte animationsfilm giver Videnskab.dk dig en uhøjtidlig og letforståelig introduktion til, hvordan du kan bruge videnskabsteori og videnskabelige metoder i dit arbejde eller i dine studier, når du undersøger virkeligheden og skriver videnskabelige opgaver.

Animationsfilmene giver dig mulighed for at opnå en større forståelse af videnskaben som disciplin, hvilket vil gøre dig i stand til at diskutere og arbejde med komplicerede grundbegreber på et højt fagligt niveau. 

Hver film har en varighed på cirka fire-fem minutter. Se links til videoerne i oversigten: 

Videnskabsteori-videoer: 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk