Se tegnefilm om videnskabsteori
Videnskabsteori er en svær nød at knække - og forstå. Men sådan behøver det ikke at være. Videnskab.dk har lavet en overskuelig video-guide, der hjælper dig - og dine elever med at forstå videnskabsteoriens grundlæggende begreber.

Se link til tegnefilmene i oversigten forneden.
 

Se link til tegnefilmene i oversigten forneden.
 

Videnskabsteori er et komplekst begreb, der ofte forbindes med snørklet filosofi og langhårede begreber.

Men faktisk behøver din hjerne slet ikke at brænde sammen. Videnskabsteori er nemlig både spændende og vigtig, hvis vi skal forstå, hvordan videnskaben fungerer i praksis.

I en række af korte animationsfilm giver Videnskab.dk dig en uhøjtidlig og letforståelig introduktion til, hvordan du kan bruge videnskabsteori og videnskabelige metoder i dit arbejde eller i dine studier, når du undersøger virkeligheden og skriver videnskabelige opgaver.

Animationsfilmene giver dig mulighed for at opnå en større forståelse af videnskaben som disciplin, hvilket vil gøre dig i stand til at diskutere og arbejde med komplicerede grundbegreber på et højt fagligt niveau. 

Hver film har en varighed på cirka fire-fem minutter. Se links til videoerne i oversigten: 

Videnskabsteori-videoer: 

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.