Om forfatteren

Carsten Fogh Nielsen

Adjunkt, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet

Filosofi henter inspiration fra mødet med verden og menneskers liv med og mod hinanden.
Den har betydning for vores forestillinger, liv og samfund og bør derfor hverken ophøjes eller indespærres, men tværtimod deles med og formidles til de mennesker, som den udgår fra og retter sig mod.
Mine primære forskningsområder er moralfilosofi, etisk dannelse, moralpsykologi, den tyske idealisme og, måske lidt overraskende, tegneserier og populærkultur.
Men jeg interesserer mig generelt for næsten alle sider af filosofien, på tværs af traditioner og discipliner. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Moralfilosofi – et (meget) kort overblik

ret_til_abort_moralfilosofi_moral_etik_undervisning_filosofi

En af moralfilosofiens hovedopgaver er at forsøge at besvare og løse konkrete, praktiske moralske dilemmaer og problemer. Det kan for eksempel være, om abort er moralsk tilladeligt. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts