Om forfatteren

Anne Helby Petersen

ph.d.-studerende ved Biostatistisk Afdeling, Københavns Universitet

Anne Helby Petersen er ph.d.-studerende ved Sektion for Biostatistik på Københavns Universitet.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Mørketal: Hvordan måler man tal, man ikke kan tælle?

Når vi for eksempel skal følge udviklingen i antallet af stofbrugere i Danmark, hvor vi ved, der er et betydeligt mørketal, så kan statistikerne komme på noget, der lyder som en umulig opgave: Hvordan skal man skønne et antal personer, som man ikke kan tælle?

Mørketal corona COVID-19 Danmark teststrategi

Ved hjælp af statistisk metode har man i Danmark udregnet skøn til blandt andet antallet af trafikulykker, illegale indvandrere og stofbrugere. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts