Om forfatteren

Carsten Fogh Nielsen

Adjunkt, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet

Filosofi henter inspiration fra mødet med verden og menneskers liv med og mod hinanden.
Den har betydning for vores forestillinger, liv og samfund og bør derfor hverken ophøjes eller indespærres, men tværtimod deles med og formidles til de mennesker, som den udgår fra og retter sig mod.
Mine primære forskningsområder er moralfilosofi, etisk dannelse, moralpsykologi, den tyske idealisme og, måske lidt overraskende, tegneserier og populærkultur.
Men jeg interesserer mig generelt for næsten alle sider af filosofien, på tværs af traditioner og discipliner. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvad er censur? Del 3

censur_boeger_sociale_medier_filosofi_etik

At staten i et hypotetisk samfund har besluttet at indføre restriktioner på f.eks. hvilke bøger folk må læse, er det ikke censur hvis vi holder os strengt til ordbogsdefinitionen. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts