Om forfatteren

Troels Gottlieb

ph.d., organisationspsykolog og partner i Gottlieb & Klewe

Troels Gottlieb er ph.d. og partner i Gottlieb & Klewe. 
Han er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og siden autoriseret af psykolognævnet og specialistgodkendt i Arbejds- og Organisationspsykologi. Derudover har han en ph.d. i Personlighed og Ledelseseffektivitet og er ekstern lektor på CBS.
Troels har i sin forskning  analyseret to grundlæggende fagkampe indenfor psykologien af henholdsvis teoretisk og metodisk karakter.
Den første har omhandlet, hvorvidt personlighed er en essens eller en social konstruktion, imens den anden har drejet sig om, hvorvidt videnskabelig psykologi må udfolde sig via et kvantitativ og reducerende eller et kvalitativt og holistisk ideal.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Forsker: Psykologistuderende er blevet reaktionære

KOMMENTAR: Hvorfor førte en ændring af pensum til en studenterblokade af Psykologisk Institut – og hvorfor skræmmer dét livet af denne akademiker?

illustration af unge mennesker der protesterer

Blokaden af Psykologisk Institut i december adskiller sig markant fra 68'ernes blokade af selvsamme institut. Dengang gjorde man det for at skabe forandring - i dag handler det om at modsætte sig forandring, skriver Troels Gottlieb. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts